Geplaatst op

ÉÉN JAAR LANG RANDOM ACTS OF KINDNESS

Random Acts of Kindness, grote kans dat je deze term wel eens hebt gehoord. Het betekent zoveel als iets vriendelijks doen voor een ander, zonder er zelf van te profiteren. Het leuke is dat door een Random Act of Kindness te doen, je zelf ook vrolijker wordt! Iemand aan het lachen maken, ontroerd zien of een leuk gesprek voeren creëert bij jezelf ook een fijn gevoel. 

Goeddoen

Natuurlijk kan je ook blij worden van die leuke tas of een bos bloemen (heus dat snap ik als de beste!) maar vaak is dat een momentopname. Met andere woorden je wordt er maar even blij van. En stiekem streven we natuurlijk geluk na die ons langer bijblijft en ons dagelijks dat fijne gevoel geeft! Er zijn een heleboel theorieën omtrent geluk en hoe je dit kan bereiken maar veruit de bekendste? Iets goeds doen voor een ander.

Misschien herken je het makkelijker met het simpele voorbeeld van cadeautjes geven, neem nou kerst. Ik vind het werkelijk fantastisch om iedereen in mijn familie een betekenisvol cadeautje te geven, iets waarvan ik denk ‘Dat past zo goed bij Jantje!’. Van de voorpret alleen kan ik dan al erg genieten, maar nog meer als ik aan de reactie van Jantje zie dat het cadeau ook echt een schot in de roos is. Mocht je het (net als ik) interessant vinden om je te verdiepen waarom geven en delen echt gelukkiger maakt, dan raad ik je het superleuke boekje Op naar geluk van Ap Dijksterhuis aan. Die is er trouwens ook als E-book als je de ruimte in je boekenkast wilt besparen. Overigens ook een hele leuke cadeau-tip voor kerst, haha!

Challenge

Ik prikkel je dan ook graag om mee te doen met een Random Acts of Kindness challenge! Om dat fijne gevoel van geven en delen een beetje constant te houden. Elke week plaats ik op mijn Instagram account (@tasilo.eu) de Random Act of Kindness van de week. Vind je het leuk om mee te doen? Dan heb je een week lang de tijd om hem uit te voeren. Speel met de opdracht, geef er een eigen draai aan en heb er vooral plezier in!

Cadeau van het luisteren

De challenge start met het cadeau van het luisteren, as simple as that. Want lang niet alle cadeau’s zijn materialistisch. Misschien herinner jij je nog wel een heel specifiek compliment van iemand, moet je nagaan hoe lang zoiets bij je kan blijven! Echt luisteren naar iemand is zo waardevol. Niet meteen met een antwoord of een oplossing klaar staan maar luisteren. En doorvragen. Wat een prachtige gesprekken dat kan opleveren! Probeer het deze week eens uit, bewust. Want misschien ben je altijd al wel een fantastische luisteraar maar (h)erken je die kant helemaal niet van jezelf. Nog een cadeautje voor jezelf, het lijkt wel Sinterklaas! Ik zou het super vinden als je je ervaringen wilt delen met deze Random Act of Kindness, dat mag hieronder als reactie of op Instagram onder de post.

De challenge kan je trouwens terugvinden als story en/of op mijn Instagram feed, maar sowieso tussen de Highlights. Ready to show some love?